OM OSS

Era värdar

My Ernevi & Wille Lindberg heter vi som driver Åre Fjällsätra sedan 2018. Innan vi kom hit till Undersåker, drev vi en lodge i Norge, i Hardangerfjorden närmare bestämt. Efter två fina år där, började vi leta efter något lika personligt, men något större - i Sverige. Vi fann Fjällsätra.

My Ernevi & Wille Lindberg

Historien om Åre Fjällsätra

På 1930-talet var Fjällsätra en timmerloge. Logen såldes sedermera för 12 000 kronor till två damer som omvandlade den till ett pensionat. Gästerna anlände oftast med tåg hit och kallades luftgäster och blomstervandrare.

En europé från Alperna, Sefrid, köpte pensionatet strax före andra världskriget. Sefrid älskade wienervals och hade flygelrummet som danssalong. Det var han som målade ornamenten i restaurangen och salongen. Hans dotter Anna har varit och hälsat på sedan dess och gett över de gamla kassaböckerna som visar dåtidens prisnivå.

Sefrid var ingift i Mannerheimssläkten, vilket förklarar varför många finska barn vistades på Fjällsätra under kriget.
Efter kriget såldes anläggningen till en stiftelse inom Försäkringskassan och drevs därefter som konvalescenthem fram till 1993.

1997 köpte Solweig och Urban Widholm hotellet, och på egen hand och med små medel rustade man upp hotellet till den personliga touch som det är idag. 

Hotell Åre Fjällsätra

Vår trädgård

Trädgården är en historia i sig, även den skapad av Urban & Solweig (och Urbans mamma).
En helt underbar skrud omger hotellet från tidig vår till sen höst. Varmt välkommen att strosa runt och varför inte ta dig något gott att dricka i orangeriet?Trädgården är en skön avkoppling, precis som vi finner tid för våra tankar. Vi önskar att våra gäster ska finna avkoppling och ”bara få vara” en stund.

Jobba med oss!

 Vi söker just nu efter en Opeativt Ansvarig för hotellet. Är det du?
Läs mer om tjänsten här > 

Dela denna sida