Ledigt jobb

Är du vår
Operativt Ansvariga 
för Hotell Åre Fjällsätra?

Rollens omfattning och arbetstider
Tjänsten är en tillsvidareanställning med månadslön, året runt.
Arbetstiderna varierar över både vardagar, helger samt kvällar. 

Rollens syfte
Som operativt ansvarig på Åre Fjällsätra, ansvarar du för att den dagliga hotellverksamheten rullar på som den ska.
Du ser gästen och är mån om att denne ska få en så bra upplevelse som möjligt.
Du har ansvar för att gäster och grupper får vad de har beställt. Oavsett om det är du själv eller någon kollega som utför arbetsuppgiften, så är det du som är ansvarig för att det genomförs. 

Ansvarsområden
Daglig operativ drift innebär Personal, Reception, Bokningar och Atmosfär. 

Kunskaper och färdigheter
Du har stor erfarenhet av att ha arbetat inom service i allmänhet och på hotell i synnerhet.

Du har öga för detaljer och brinner för att hela tiden förbättra och skapa stämning. Du har också ett driv vad gäller merförsäljning och kommer med inspel och idéer om hur hotellet kan utvecklas i linje med den profil och plan som är satt. 

Din ledarskapsstil är tydlig och vänlig. Du talar flytande svenska och engelska. Flera språk är ett plus. Du har B Körkort och har tillgång till bil. 

I det dagliga rutinerna ingår bland annat
 
Att löpande utföra arbetsuppgifter som strävar mot att nå målen i försäljnings- och marknadsföringsstrategin. Blanda annat se till att entrén och hotellet är redo för ännu en ny dag att ta emot gäster på, med allt vad det innebär. Att se till att övriga avdelningar är bemannade och fungerar som de ska. Om något behöver lagas/fixas, tar kontakt med yrkeskunnig och ser till att jobbet blir gjort. Du har koll på löpande 

bokningar och ser till att hotellet är redo för dessa. Ser över och planerar bemanningen, har löpande dialog med Restaurangansvarig och kock om vad som ska och behöver göras. 


Att löpande planera och projektleda projekt, program osv. - i enlighet med hotellets affärsplan.

Att utifrån ett helhetsperspektiv äga, koordinera, förvalta och utveckla hotellets känsla, atmosfär och ledord och säkerställa att de efterlevs och att det görs ändamålsenligt. 

Egenskaper
För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som Operativt Ansvarig på Åre Fjällsätra, behöver du vara en person som tycker mycket om att arbeta med människor (gäster och medarbetare), du har ett utpräglat sinne för service och ser en naturlig koppling mellan ett gott ledarskap, gästfokus och en lönsam affär.

Vidare behöver du tycka om att leda i förändring och ha viljan att vara med och bidra till att skapa den varma atmosfär och härliga teamkänsla som ger hotellet sin personliga och varma prägel. 

De personliga egenskaper som gör att du blir en bra operativ ledare, är god självinsikt och en positiv grundsyn som smittar av sig och inspirerar andra. Du behöver också ha ett strukturerat arbetssätt och vara en person som naturligt bidrar till ordning och reda - både i ditt och omgivningens arbete. Du behöver vara handlingskraftig och lösningsorienterad och trivas med att fatta snabba beslut. Du behöver också vara en god kommunikatör som har lätt för att skapa, upprätthålla och utveckla relationer. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i en driftsorienterad miljö med högt tempo samt att du uppskattar en blandning av strategiskt och operativt arbete. 


Du har förmåga att producera resultat av hög kvalitet inom snäva tidsramar och samtidigt hantera flera projekt samtidigt. Du har ett ekonomiskt sinne och handlar hela tiden utifrån en god och lönsam affär. 


Du har ett gott självförtroende när du har att göra med negativa människor och är bra på att uppmuntra dem att hitta kreativa lösningar på svåra problem. Du har förmågan att uppmuntra andra och skapa delaktighet och ett engagerat klimat genom att föregå med gott exempel. 


Befogenheter och prioriteringar
Operativt ansvarig har befogenhet att under ledning av hotellchef och VD, agera i enlighet med Åre Fjällsätras affärsstrategi och beviljad budget för respektive område
 Vid prioriteringssvårigheter ska innehavaren till rollen rådgöra med hotellchef för att avgöra den korrekta prioriteringen. 


Rollen rapporterar till följande

Hotellchef & VD 


Områden som rapporterar till Operativt Ansvarig
Restaurang, kök, städ och vaktmästeri. 

Är du vår blivande kollega?
Skicka ditt CV och några härliga rader om dig själv till info@arefjallsatra.comDenna rollbeskrivning beskriver huvudsakliga ansvarsområden/uppgifter som ingår i rollen. Rollinnehavaren utför vid behov även andra arbetsuppgifter inom Åre Fjällsätras verksamhetsområden.

Dela denna sida