Bike 'n' Bite

3 850 kr 3 080,00 kr

Välkommen till Sveriges cykelmecka!

Under tre dagar skräddarsyr Summits Guides cykelupplägget efter vad ni och vädret behagar. Ni bor här på hotellet, vilket gör att ni har några av de bästa stigcykellederna precis utanför entrén. Ni har även närheten till många andra klassiska leder i de vackra Årefjällen. Vi möts på hotellet klockan 10.00 på fredag och går igenom dagarna som kommer.

Boende:
Del i dubbelrum, eller i enkelrum.

Ta dig hit:
Att ta sig till Åre Fjällsätra med buss eller tåg går alldeles utmärkt. Från Stockholm/Göteborg sätter du dig bara på tåget mot Åre/Storlien och hoppar av när du kommer till Undersåker. Sedan är det ca 300 meter att gå till hotellet. Med buss tar du dig enklast från Östersund med linje 156 där du byter i Järpen och tar nästa buss med nummer 157 och hoppar av vid hållplatsen Fjällsätra. Kommer du med bil från Östersunds-hållet så kör du mot Åre och svänger av vid första avfarten mot Undersåker/Vålådalen. Hotellet ligger mitt i Undersåker.

Vad som ingår:
- Lokal guide
- Två övernattningar i dubbelrum
- 2-rätters middag både fredag och lördag
- Frukostbuffé samt lunchpaket lördag och söndag
- Bastu

Hyra av cykel:
Det finns ett limiterat antal Rossignol All Track Enduro cyklar som går att hyra på plats. Ta kontakt för bokning och prisinfo på info@summitguides.se eller ring 0647-67 50 67

Bra att veta:
Liftkort är inte inkluderat i priset.
Transport av cyklar och personer går att ordna till överenskommet pris. Ta kontakt för mer info.

Förkunskap:
Svårighetsgrad är medel. Du bör alltså ha god fysik och cyklat på stigar förut. 

Datum: 7-9 juni, 14-16 juni, 28-30 juni, 3-5 juli (Åre Bike Festival) 5-7 juli (Åre Bike Festival), 12-14 juli, 15-17 juli, 19-21 juli, 26-28 juli, 2-4 augusti, 9-11 augusti, 12-14 augusti, 23-25 augusti

Pris per person:
Från 3 850:-

Exempel på upplägg under helgen:

Dag 1

  • Bjuder på en eftermiddagstur med start precis utanför hotellet på någon av de välkända stigarna som startar här. Vi avslutar dagen med en after bike på verandan med fjället Välliste som utsikt samt en bastu innan middagen.

Dag 2

  • Vi kör en längre tur på fjället kring Issjödalen. Med sin böljande och varierande terräng och de vackra stenåsarna (kallade “Pyramiderna”) så blir detta fort en favorit bland den lokale eller hitreste stigcyklisten. Dagen avslutas såklart med bastu, after bike och en fantastisk middag på hotellet.

Dag 3

  • Sista dagen maximerar vi med en dag i Åre Bikepark som rankats till en av topp tio världens bästa cykelparker! Under dagen kör vi allt från den ultra-klassiska Hällrider från toppen av kabinbanan ner till Åretorg, till Shimanos lekfulla hopplinje. Våra guider delar såklart med sig av teknik- och åktips under dagen för att göra din cykelupplevelse ännu bättre och roligare.
Boka!

Dela denna sida